Blog van Annika Madelief - Over Alles Dat me Raakt

Nieuws

10 April

Geplaatst op: in de categorie: Blog

Vandaag 8 jaar geleden was het Goede Vrijdag. Hoe ik dat weet? Vandaag 8 jaar geleden werd ons meisje opgenomen in het ziekenhuis. Daar begon een lang, onzeker traject. Gelukkig wist ik dat die dag niet. Ik had de hoop dat ze na een paar daagjes weer met ons mee naar huis mocht. Maar het Paasontbijt aten we in haar ziekenhuiskamer. Na een week vertrokken we. Niet naar huis, maar naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Daar leek even een eind te komen aan de onzekerheid. Ik herinner me dat ik op het balkon van de ouderkamer stond en tegen mijn moeder, die ik aan de telefoon had, zei dat ik zo blij was dat we hier waren. Dat ik…

Lees meer

Gedachteloos..

Geplaatst op: in de categorie: Blog

Ik nam me voor te stoppen met denken Dus toen ik die ochtend opstond Dacht ik niet na over wat ik zou eten maar at ik de laatste aardappel met jus uit de pan Dacht ik niet over wat ik zou dragen en mijn ledematen kippenvelden een uur in de wind Dacht ik niet: “Ik ben te laat!” Want ik dacht gewoon niet aan waar ik naartoe moest Ik dacht er niet aan mijn agenda te checken En dacht niet aan wat men daar wel niet van vond Zo lag ik en zat ik en liep ik en stond ik En ik dacht de hele dag niet door Wat een fijne gedachten kwamen in me op terwijl ik niet dacht Aan…

Lees meer

Sterker dan haat

Geplaatst op: in de categorie: Blog

Mijn moederhart huilt. Ook. Net als het hart van vele moeders met mij. Net als het moederhart van Claudia Emmen. De dame die zich in een open brief wendt tot meneer Rutten met de logische vraag om bescherming. Ik voel met haar mee. Ik begrijp haar angst voor het misschien wel onafwendbare. Maar beste mevrouw Emmen, dan schrik ik toch echt van uw woorden? Want ook al voel ik net als u de angst voor het gevaar dat zo op de loer ligt en zou ik op de momenten dat zulk nieuws mijn geloof in het goede van de mensheid vermorzelt, met mijn kinderen diep onder de dekens willen kruipen, nooit zal ik de angst voelen voor een hele bevolkingsgroep…

Lees meer

Muziek is gevaarlijk

Geplaatst op: in de categorie: Blog

We zitten samen in de auto. Mijn grote vent van 8 en ik. Vanmiddag speelt hij een toernooi met zijn schoolvrienden. Hij heeft een Donald Duck bij zich, want dat is zijn favoriete strip en waar hij die maar kan lezen, doet hij dat. Grappend zeg ik tegen hem: “Gezellig joh, met mijn zoon op stap. Hij zit direct met zijn neus in een blaadje. Ik klets wel tegen de radio.” Hij lacht met me mee. Dan komt er een favoriet nummer van hem op. “Home”” van Dotan. Hij vertelt dat hij bij dit nummer denkt aan zijn vrienden en de leuke dingen die ze samen doen. En dat hij ook denkt aan hoe hij zal vechten voor zijn vriendjes als hen…

Lees meer

Schoolmeisje

Geplaatst op: in de categorie: Blog

Het is al meer dan zes jaar geleden dat ons meisje ziek werd. En toch denk ik er nog iedere dag aan. Misschien omdat we er nooit precies achter zijn gekomen wat haar ziek maakte. Dat is knap beangstigend. Op de meeste dagen kunnen we dat prima loslaten. Maar op het moment dat ze klaagt over pijntjes of koorts heeft, weten we zonder het elkaar te hoeven zeggen, dat we op onze hoede zijn. We hebben er altijd voor gezorgd dat we haar niet als een teer poppetje behandelden. Ik kan daar nu ook om lachen. Ik denk dat ze het niet eens zou accepteren. Onze dame weet precies wat ze wil en ze doet precies wat ze leuk vindt.…

Lees meer

Het is tijd voor..tijd!

Geplaatst op: in de categorie: Blog

Gisteren werd ik me er ineens bewust van. Hoe onze uren, dagen en weken volgepland zijn. Hoe vaak ik check hoe laat het is, of ik dat dit moet doen of daar naartoe moet. En op dat moment voelde ik ook een sprankje heimwee. Heimwee naar vele jaren terug. Naar de tijd dat “tijd” me niets zei. Dat mijn moeder me vertelde of het een schooldag was of niet. De tijd dat ik bij het wakker worden nog geen idee had wat ik die dag ging doen tot mijn moeder me dat vertelde. De meest fijne herinnering die ik heb, zijn de zomervakanties. Voor mij leken dat eeuwigdurende, heerlijke periodes vol speelplezier. Genieten zonder enig besef van tijd die voorbijgaat,…

Lees meer

Serieus Offline

Geplaatst op: in de categorie: Blog

Ik geef toe. Ik ben verslaafd aan internet. Webshops. Social media. Heerlijk vind ik het. Alles. Zo kan ik na een drukke dag gerust een uurtje rondsnuffelen in een gezellige webshop. Woonaccessoires, kleding, ik gooi mijn winkelmand lekker vol. Om na dat uur gewoon alles af te sluiten zonder te kopen. Die winkelmand moeten ze zelf maar opruimen. Nog leuker vind ik social media. Neem nou Facebook. Smullen toch, al die levens op een platform. Foto’s, grapjes, uitspraken, meningen. Ik kan me er helemaal suf klikken. Selfiestress Vaak vraag ik me af: Hoe echt is dit nu eigenlijk? Die gezinsselfie, hoeveel stress ging daar aan vooraf?” Kom jongens, even lachen nu, kom Thijn, even erbij. Pff, moet je nu echt…

Lees meer

Pleegmoederland

Geplaatst op: in de categorie: Blog

Terwijl jij trots bent op je kindje dat tijdens de zwemles van de juffrouw hoorde dat het naar badje twee mocht, wordt er ergens anders een kindje met zachte drang in een bootje gezet. Sussende woordjes worden in zijn oortje gefluisterd: “Wees maar niet bang, papa en mama zijn bij je.” Terwijl jij je kindje lekker warm instopt en het een kus geeft op zijn zachte wang, ligt er ergens op een treinstation een kindje op een dunne deken, te vermoeid om zich ook maar wat aan te trekken van alle haastige voetstappen die rakelings langs zijn wangetjes gaan. Terwijl jij op je kleine moppert dat het echt wel wat zachter mag, kijkt een bezorgde moeder naar het gezicht van…

Lees meer

Ziek..

Geplaatst op: in de categorie: Uncategorized

Het gaat al een aantal maanden niet zo goed met mijn vader. Na een aantal ziekenhuisopnames, waarbij hij midden in de nacht met spoed werd opgenomen, blijkt na uitgebreide onderzoeken dat er veel mis is in het lichaam van mijn vader. Onnodig te zeggen dat dit de nodige onzekerheid, angst, verdriet en ook stress met zich meebrengt. Strijd Ik vind het moeilijk, om mijn ouders te zien worstelen. Om te zien dat ze zoveel op hun bord krijgen en niet weten wanneer het wolkje voor de zon plek gaat maken voor de zon. Al was het maar een waterig zonnetje. Ook maar gewoon mensen Herinner jij je het moment nog, dat je je ineens bewust werd van het feit dat…

Lees meer

Liefdesverhaal

Geplaatst op: in de categorie: Uncategorized

Vandaag is het Valentijnsdag. De perfecte dag om te vertellen over de liefde tussen mijn opa en oma.. Een telefoontje. Mijn opa was gestorven. Ik was vier jaar. We zouden die middag nieuwe kleurboeken krijgen en ik maakte me een beetje zorgen of dat nog wel door zou gaan. Wat wist ik van de dood? Oma zat aan de tafel.  Haar handen knepen in het zakdoekje dat ze altijd bij zich droeg. Ze huilde. Iedereen mocht het zien. Wij mochten opa zien. Hij lag in bed. Zo was hij ook gestorven. Naast mijn oma, in hun kleine slaapkamer. Het leek of hij sliep. Na die dag sprak oma vaak in herinneringen. De tranen zijn nooit gestopt. Het zakdoekje werd iedere…

Lees meer

4">

Laatste blogberichten

  • 10 April
  • Gedachteloos..
  • Sterker dan haat
  • Muziek is gevaarlijk
  • Schoolmeisje

Contact

Uitgeverij Madelief
Enschede

E-mail: info@uitgeverijmadelief.nl
Telefoon: 053 - 432 01 36
KvK Nr: 08175778
Bank: 135607760