Recensies Kinderboekjes Uitgeverij Madelief

Recensies Uitgeverij Madelief

 verzameling boekjes

Recensie op www.indeboekenkast.wordpress.com

In Vriendjes voor altijd ontmoet Biba de bij een nieuwe vriend; een vrolijke eendagsvlieg. Samen genieten ze een hele dag van elkaars gezelschap en hoewel Biba de bij van te voren wist dat de vriendschap maar een dag zou duren toch doet het afscheid veel pijn. Gelukkig had de eendagsvlieg voor het afscheid nog verteld dat hij nooit volledig zou verdwijnen.

Biba de bij is een nuttig boekje voor kleuters om een lastig gespreksonderwerp als overlijden en het verliezen van een dierbaar iemand, net even wat makkelijker, bespreekbaar te maken. Het boekje is volledig op rijm geschreven en is voorzien van kleurrijke,vrolijke illustraties waardoor het boekje veel minder zwaar overkomt dan het onderwerp zou kunnen doen vermoeden.

Vriendjes voor altijd is een luchtig boekje over een zwaar onderwerp.

Recensie op www.melodiesfromtheheart.org

Een lief verhaal over vriendschap, afscheid en verlies. Het is een boekje dat jonge kinderen kan helpen bij het verwerken van een verlies.

Zomaar een passage:

‘Wat vreselijk’ schrok Biba ‘Maar een dag de tijd?’ ‘Ik kan alleen maar zeggen, dat het me vreselijk spijt!’ ‘Ach’, zei de eendagsvlieg, ‘er komen nog zoveel uren deze zonnige dag gaat nog heerlijk lang duren.’

Onze mening

Dit boekje is goed te gebruiken om het thema ‘afscheid en verlies’ bespreekbaar te maken met kleine kinderen. Bij leert een eendagsvlieg kennen en de vlieg wil graag met Bij als vrienden zijn ene dag beleven. Het wordt een heerlijke dag, maar het afscheid is uiteraard niet te ontlopen… Bij vindt het heel erg, maar kan iedere avond naar de hemel kijken en ziet hij dat speciale sterretje fonkelen! Zo is vlieg toch niet helemaal verdwenen…!

Recensie op www.mommyonline.nl

Vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken: afscheid nemen van een vriend, familielid of huisdier. Maar hoe bespreek je zo’n lastig onderwerp met je peuter of kleuter? Het kan helpen om ze boekjes voor te lezen, zoals Vriendjes voor altijd, van kinderboekenschrijfster Annika Schepers.

Vriendjes voor altijd gaat over Biba de bij, die een eendagsvlieg ontmoet. Ze worden vriendjes en samen hebben ze een hele dag plezier. Maar zodra de zon ondergaat moeten ze helaas afscheid nemen, want het leven van de eendagsvlieg is maar kort; tot groot verdriet van Biba. Maar dan merkt Biba dat de eendagsvlieg niet helemáál is verdwenen…

Dit kleine hardcoverboekje is in rijm-vorm geschreven en bevat vrolijke illustraties, zodat het voor peuters en kleuters leuk is om te volgen. Ongemerkt en spelenderwijs steken peuters zo iets op van ‘verlies’ en ‘afscheid nemen’ en dit boekje maakt het eenvoudiger om deze ongemakkelijke onderwerpen bespreekbaar te maken.

Recensie Love2bemama.com over “Vriendjes voor altijd”

Toen ik dit boekje voor het eerst zag verscheen er een glimlach op mijn gezicht vanwege alle vrolijke kleurtjes. Je hebt echt zin om het in te kijken en te gaan (voor)lezen.

Eenmaal begonnen met lezen werd ik verrast. Het uiterlijk van het boekje doet namelijk niet vermoeden dat dit boekje,  naast het onderwerp vrienden zijn, ook gaat over doodgaan.

Dit klinkt nogal zwaar maar toch is dat niet het geval. De platen in het boekje zijn kleurrijk en vrolijk. De eendagsvlieg die in het boek maar één dag te leven heeft zit vol energie en probeert juist zoveel mogelijk uit zijn ene dag te halen. Prachtig om op die manier kinderen te leren genieten van het leven en het leven te waarderen!

Daarnaast geeft het boekje heel mooi de waarde van vriendschap weer en ook dat vriendschap na de dood nog altijd aanwezig is, zonder het woord dood in de mond te nemen. Voor kinderen die een dierbare hebben verloren kan het boekje veel troost bieden want, ook na de dood blijf je van iemand houden en blijft diegene dicht bij jou.

Recensie “Draakje leert het wel” door Peuteren.nl

Een boekje voor de allerkleinsten met een mooi verhaaltje over een kleine draak die veel te krampachtig probeert vuur te spuwen, maar wat hem daarom niet lukt…

Dan krijgt hij advies van een oude, wijze draak. Hij moet het juist los laten… en warempel, natuurlijk lukt het de kleine Draak dan wel! En dat is een hele wijze boodschap voor onze kleintjes. Soms moet je gewoon iets niet té krampachtig willen, maar juist loslaten…

Een mooie boodschap, verpakt in een kleurrijk boekje. Uitgevoerd in dik karton, zodat kleine kinderen het ook snel zelf kunnen pakken en door kunnen bladeren. De prachtige, duidelijke illustraties maken het boek helemaal af.

Draakje leert het wel! straalt uit dat het met enorm veel plezier en heel veel liefde is gemaakt! Dat maakt ons nu al nieuwsgierig naar de boekjes die ongetwijfeld nog gaan volgen… Een absolute aanrader voor de kleinsten!

Recensie “Draakje leert het wel” van Trotsemoeders.nl

De titel Draakje leert het wel maakt al nieuwsgierig naar wat komen gaat. Je vraagt je meteen af wat het Kleine Draakje moet leren en of hij “ het “ wel leert… In het begin van het verhaal word je al meegenomen door de woordkeus en het lekkere ritme als je het voorleest en dat blijft zo tot het einde van het verhaal.

“Er was eens een klein draakje
dat huilde van verdriet
Want wat hij ook probeerde
vuur spuwen kon hij niet.”

Een Klein Draakje wil heel graag vuur spuwen, maar in tegenstelling tot de andere draakjes lukt dat niet. Hij gaat dan naar de oudste, meest wijze aller draken, om hem hulp te vragen. Deze draak zegt hem dat hij moet genieten en moet flierefluiten en spelen en het vooral niet zo hard moet proberen.

De boodschap in dit boekje – het leren loslaten van iets en het minder hard te proberen en wellicht een oudere wijzere om raad te vragen – is op een prettige en subtiele manier verpakt in dit boekje. Dit komt ook doordat het hele boekje in rijm is geschreven. Het leest lekker vlot en snel en is ook uitermate geschikt is om eens voor te lezen als je geen zin hebt in lange verhalen voorlezen.

De illustraties zijn erg grappig en beeldend. Heb je weleens een draakje zien fietsen? Of op een top van een berg zien zitten? Een boekje voor de allerkleinste kinderen om van te genieten, maar ook voor een wat ouder kind van bijvoorbeeld 4 jaar. Het ligt heerlijk in de hand en is van glad karton gemaakt en je steunt er ook nog een goed doel mee!

Schrijfster Annika Schepers bij “En dan nog even dit” op RTV Oost

Get Microsoft Silverlight

Recensie Hip & Hot

Ik ben gek op kinderboeken! Bijna alle kinderboeken zijn fantasierijk en levendig. Uitgeverij Madelief geeft boekjes uit als ‘Draakje leert het wel’ en ‘Egeltje prik’. De boekjes worden geschreven door Annika Schepers en de illustraties worden gemaakt door Ineke Koene.  Met hun goede samenwerking zijn de boekjes heel vrolijk en heeft het een levendig verhaallijn.Deze prentenboekjes van Madelief zijn lezenderwijs een kleine levensles voor de kleine aan wie je de boekjes voorleest. Ze lezen makkelijk voor omdat ze in rijmvorm zijn opgesteld.

Een belangrijk onderdeel van uitgeverij Madelief is de donatie van 10% van alle verkoopopbrengst die gaat naar stichting Kaisz. Door het steunen van een goed doel maakt dit de boekjes nog veel mooier!

4">

Laatste blogberichten

  • 10 April
  • Gedachteloos..
  • Sterker dan haat
  • Muziek is gevaarlijk
  • Schoolmeisje

Contact

Uitgeverij Madelief
Enschede

E-mail: info@uitgeverijmadelief.nl
Telefoon: 053 - 432 01 36
KvK Nr: 08175778
Bank: 135607760