Muziek is gevaarlijk - Uitgeverij Madelief

Muziek is gevaarlijk

Geplaatst op: in de categorie: Blog

We zitten samen in de auto. Mijn grote vent van 8 en ik. Vanmiddag speelt hij een toernooi met zijn schoolvrienden. Hij heeft een Donald Duck bij zich, want dat is zijn favoriete strip en waar hij die maar kan lezen, doet hij dat. Grappend zeg ik tegen hem: “Gezellig joh, met mijn zoon op stap. Hij zit direct met zijn neus in een blaadje. Ik klets wel tegen de radio.” Hij lacht met me mee.

Dan komt er een favoriet nummer van hem op. “Home”” van Dotan. Hij vertelt dat hij bij dit nummer denkt aan zijn vrienden en de leuke dingen die ze samen doen. En dat hij ook denkt aan hoe hij zal vechten voor zijn vriendjes als hen iets overkomt. Ik kijk even opzij en probeer niet te trotsemama-achtig te kijken want de laatste tijd heeft hij niet veel met mijn: “ach wat schattig..”

Even later moet ik bijna erg lachen wanneer hij zegt: “Ik was een keer een heel liedje lang verliefd op een meisje dat ik eigenlijk een zeurpiet vind. Ik weet ook niet hoe dat kon maar ik was blij toen het liedje voorbij was.” Hij luistert even naar het nummer op de radio en zingt mee in best goed Engels 😉

Dan denkt hij hardop: “Muziek kan heel veel doen.” “Wauw”, bewonder ik hem in stilte, “hij kent de kracht van muziek’.
“Muziek is eigenlijk gevaarlijk” zegt hij dan, duidelijk terugdenkend aan de zeurpiet waarvan hij een nummerlang vlinders in zijn buik kreeg. “Zeker” zeg ik. “Echt?” vraagt hij, zich waarschijnlijk voorstellend hoe muziek zich al vechtend door de wereld danst. “Niet gevaarlijk op een agressieve manier, maar muziek kan je humeur veranderen, muziek kan je in een paar seconden verdrietig maken en als je niet oplet blijf je in zo’n bui hangen. Maar muziek is vaak juist heel mooi. Het vrolijkt je ook op.” “Ja, weet ik” zegt hij en duikt weer in zijn Donald Duck. In stilte rijden we verder. Hij zwemmend in het pakhuis van Oom Dagobert, ik hopend dat ik nooit een nummer zal horen dat mij verliefd maakt op de grootste zeurpiet in mijn leven. 😉

Nog geen reacties

4">

Laatste blogberichten

  • 10 April
  • Gedachteloos..
  • Sterker dan haat
  • Muziek is gevaarlijk
  • Schoolmeisje

Contact

Uitgeverij Madelief
Enschede

E-mail: info@uitgeverijmadelief.nl
Telefoon: 053 - 432 01 36
KvK Nr: 08175778
Bank: 135607760