10 April - Uitgeverij Madelief

10 April

Geplaatst op: in de categorie: Blog

Vandaag 8 jaar geleden was het Goede Vrijdag. Hoe ik dat weet? Vandaag 8 jaar geleden werd ons meisje opgenomen in het ziekenhuis. Daar begon een lang, onzeker traject. Gelukkig wist ik dat die dag niet. Ik had de hoop dat ze na een paar daagjes weer met ons mee naar huis mocht. Maar het Paasontbijt aten we in haar ziekenhuiskamer. Na een week vertrokken we. Niet naar huis, maar naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Daar leek even een eind te komen aan de onzekerheid. Ik herinner me dat ik op het balkon van de ouderkamer stond en tegen mijn moeder, die ik aan de telefoon had, zei dat ik zo blij was dat we hier waren. Dat ik zeker wist dat ze nu snel beter zou worden. Maar niets was minder waar…

Vanavond vertelde ik dat aan haar. Ze was een beetje onzeker over haar rekenwerk. Ik zei tegen haar dat ze zich niet zoveel zorgen moest maken. Er is misschien een ding waar ze niet zo goed in is. Maar de strijd die zij heeft geleverd als piepklein persoontje, dat is de strijd van een buitengewoon groot mens. En dat ze, als ze onzeker is, ze dit tegen haar zelf mag zeggen.

Haar tranen droogden. De mijne nog niet helemaal. 10 April 2009 is de dag waarop ik een stukje naïef geluk kwijtraakte. Ieder jaar op 10 april beleef ik die dag even opnieuw.

 

 

Nog geen reacties

4">

Laatste blogberichten

  • 10 April
  • Gedachteloos..
  • Sterker dan haat
  • Muziek is gevaarlijk
  • Schoolmeisje

Contact

Uitgeverij Madelief
Enschede

E-mail: info@uitgeverijmadelief.nl
Telefoon: 053 - 432 01 36
KvK Nr: 08175778
Bank: 135607760